Wszystkich gości serdecznie witamy!
O niepowtarzalnym klimacie i wielu zaletach "Starej Karczmy" długo by pisać - jedno jest pewne - kto raz u nas zagości, powracać będzie często. Wszystkich miłych gości, tak grupy zorganizowane jak i indywidualnych turystów serdecznie witamy w progach naszej Karczmy. Kuchnia znana z regionalnych, opartych na staropolskich przepisach potraw oferuje kulinarną przygodę dla najwybredniejszych smakoszy. A każda z potraw wykonana przez naszych doświadczonych kucharzy już u samego progu kusi swym zapachem. Gospodarz nie lada Harnaś, od lat dba o jakość potraw i obsługi ku zadowoleniu Klientów. Jak na prawdziwą przystań ludową, kelnereczki w regionalnych strojach, z beskidzką urodą, w takt góralskiej muzyczki, pomiędzy gwarem gawędziarzy i ludzkim sprawują pieczołowitą opiekę nad gośćmi, którzy długo jeszcze zapamiętają ich urok. Kolejnym atutem karczmy jest wystrój: zbiory, eksponaty i skóry zwierzęce, cieszą oko naszych bywalców.
Więc gościu drogi musisz wstąpić w nasze progi!
Stara Karczma - medialna restauracja w Szczyrku
Restauracja Stara Karczma, dzięki swojej niepowtarzalnej atmosferze, wystrojowi i regionalnym potrawom, przyciąga w swoje progi wiele stacji telewizyjnych i radiowych. TVP Polonia, Polskie Radio czy tematyczne telewizje kulinarne to jedynie niektóre media, które gościły w progach naszej karczmy. Np. "Rączka Gotuje" to zorganizowany na wielką skalę program kulinarny, którego kręcenie w naszej restauracji było czystą przyjemnością - zarówno dla nas, jak i dla prowadzących. Często odwiedzają nas również radio i telewizja - nic dziwnego, w końcu przyciągamy wszystkich naszą pyszną, regionalną kuchnią. Odwiedź nas również Ty - może uda Ci się wystąpić przed kamerami albo udzielić opinii do radia o naszej gospodzie. Nie może Cię tam zabraknąć!
Góralska Biesiada
na bogato, hej!
Chcesz przeżyć niezapomniane chwile w góralskiej atmosferze z Bajarzem i najlepszymi daniami naszej kuchni?
Zaklep już teraz salę na 20 do 30 osób!
Baw się i biesiaduj, bo jadła Ci nie zabraknie:
- Na dobry początek:
- śledzie w oleju i śmietanie z pieczywem
- smalec na desce z ogórkiem kiszonym i pieczywem
- scypek na boczku grillowany z żurawiną - A teraz do syta:
- kwaśnica lub żur do wyboru
- koryto dla pięciu osób
- kita wieprzowa z kaszą gryczaną i kapustą zasmażaną, serwowana osobiście przez Szefa Kuchni - Dla tych, co nie pojedli:
- koryto pierogów (6 sztuk na osobę) + barszcz solo - Na osłodę:
- szarlotka z lodami, bitą śmietaną i polewą czekoladową
- napoje zimne i gorące bez limitu
- pół litra góralskiej gorzołki na osobę
Sala na wyłączność, indywidualna obsługa, Bajarz rozbawi, kuchnia nakarmi, a jeszcze niespodzianki szykują!
A jak trzeba, to i kelner pod chałupę odprowadzi...